top of page

Välkommen till Gillbostubben!

 

På Gillbostubben Upptäcker och Utforskar vi tillsammans med barnen i spännande omgivningar som skapar Äventyr. Vi ska ha en förskola som barnen längtar till.

 

Att få komma ut i naturen och samla erfarenheter med alla sinnen, känna sig aktiv och få tillit till sig själv i naturen. Vi ska göra dagarna meningsfulla för varje barn och alla barn. Vi arbetar med Frilufts Förskolors utomhuspedagogik. Det innebär att vi ser uterummet, naturen och gården, som platsen för lärande stunder, lek och vila.
"Utomhuspedagogik stimulerar både kropp och knopp"

 

Vi arbetar med olika teman så att lärandet kommer i ett sammanhang för barnen. Här vill vi erbjuda bra dagar och lärande stunder, vi vill att barnen ska få känna gemenskap i aktiviteter, få äta och sova/vila ute, vi vill ge tillfällen att samla på erfarenheter som stärker och stimulerar barnen både som individ och i gruppen.

/Karin Hydén, Rektor

070-438 53 42

Unknown.jpeg
Unknown-1
Unknown
Rabarber
IMG_1162
IMG_0786
IMG_0872
Svampavtryck
IMG_1073
Unknown-2

Vi Jobbar här

Unknown.jpeg

Karin

Agneta

Unknown-1.jpeg
Unknown-11.jpeg

Victoria

Unknown-3.jpeg

Malin

Unknown-4.jpeg

Linda

Unknown-5.jpeg

Carolina

Unknown-7.jpeg

Ivana

IMG_1418.jpeg

Beatrice

Ronja.jpeg

Ronja

Carolina.jpeg

Carolina

IMG_1423 2.jpeg

Amelia

IMG_1420.jpeg

Aria

Föräldralediga

Unknown-6.jpeg

Nelly

Unknown-2.jpeg

Sandra

Om oss

 

Våra fina gårdar inspirerar till rolig och fantasifull lek, lilla gården är för Upptäckare och yngre Utforskare och stora gården är för äldre Utforskare och Äventyrare. Vi använder vår musikanläggning i rörelselek, till våra sångsamlingar men även till klassisk musik och yoga eller till skön musik att komma till på morgonen.

Under vintertid ges många tillfällen att åka skridskor och skidor. Vi skidar upp spår på gården eller på ängen utanför och skridskoåkning kan vi ha på vår spolade plan utanför gården eller så tar vi bussen till Sollentunavallen, det gäller främst våra äventyrare. 

 

Vår verksamhet ska vara trygg och rolig och på så sätt bli lärorik. Samlingar med olika innehåll av samtal och reflektion, lek och rörelse, läroplanens olika mål för verksamheten som matematik, språk, natur och teknik, … i olika uttrycksformer.

 

Våra grupper är:

Alen, Upptäckare (de minsta barnen)
På Alen börjar våra yngsta barn. Här ser vi till att barn och föräldrar blir trygga i sin nya miljö. Upptäckarna håller sig till den närmsta närmiljön, på förskolan och strax utanför gården. Vi övar på att gå till naturplatsen med egen ryggsäck och liten matsäck. Upptäckarna sover i vindskydd på gården.

 

Lönnen, Utforskare (de mellersta barnen)
Lönnen tar sig längre bort från förskolan på sina utflyktsdagar. När förutsättningar finns äter och sover de i skogen. Alen och Lönnen samarbetar mycket och alla barnen blir trygga med alla pedagoger.

 

Björken, Utforskare (de mellersta barnen)
Björkens barn går ofta till Tomtebacken där de utmanas i olika aktiviteter. Äter och vilar i skogen om förutsättningar finns.

 

Eken, Äventyrare (de äldsta barnen)
Våra Äventyrare tar sig iväg längre bort, till Frejas kulle eller Äventyrarskogen. Bögs gård är också ett spännande utflyktsmål. Eken äter och vilar ofta i naturen.

Björken och Eken samarbetar mycket och alla barn blir trygga med alla pedagoger.

En vanlig dag på Gillbostubben

 

Vi möter upp alla barnen ute på lilla gården. Det är viktigt för oss att alla känner sig välkomna till förskolan. Frukosten serveras kl.7.00 för de tidiga barnen. Pedagogerna som öppnar tar emot barnen fram till kl. 8.00, då går de äldre barnen över till stora sidan.
 

Klockan 9 vill vi att alla barn ska ha kommit för att kunna starta vår verksamhet. Med packade vagnar går grupperna till sina uteplatser. Vissa dagar är vi kvar på gården och har aktiviteter där. Under den kalla perioden byter vi skogsdagar mot skid- skridsko och vinter-lek. Morgonen börjar alltid med en samling då vi ser vilka barn som är här och vi går igenom dagens aktiviteter. Det skapar trygghet för barnen att veta vad som kommer att hända under dagen.

 

Aktiviteterna ändras med det tema vi arbetar med. Varje måndag och fredag är vi kvar på gården, då har vi rörelselek, yoga, organiserade lekar eller annat till musik och rörelse.

 

Lunchen äter vi ute i naturen eller på förskolan, under den kallare perioden äter vi inne.
 

Vilor är till för återhämtning, att få en lugn stund på dagen och koppla av med sig själv. Alen och Lönnenbarnen sover i vindskyddet på gården. Vindskyddet ger en lugn och rofylld känsla att somna i, vindens sus, smatter av regn eller lugn musik. De äldre barnen lyssnar på en saga eller musik att koppla av till.

 

Eftermiddagarna är vi oftast hemma vid förskolan och tar ut material som normalt sett är sådant som används inne t.ex. Lego, pennor, saxar kritor, klossar och pussel. Under den kalla tiden är vi inne och gör bra inneaktiviteter.

 

Mellanmål serveras ofta med hembakt bröd. Efter mellanmålet är vi ute och leker på vår härliga gård. Pedagogerna möter upp föräldrar och berättar om vad som hänt under dagen.

Föräldrar berättar

 

Vad är det bästa med Gillbostubben och Frilufts Förskolor?

  • Det bästa med Gillbostubben är att få upptäcka gäldjen att vara ute i naturen, att lägga märke till stora som små djur och växer.

  • Att skogen är så central.

  • Vinteraktiviteter, att få åka skridskor och skidor.

  • Min dotter har lärt sig åka skridskor genom förskolan.

  • Drop-utfika och föräldramöten som ger insikt.

  • Fantasktiska pedagoger.

  • Att få äta i naturen.

  • Härligt att få vara ute och se sin närmiljö och få leka i skogen.

  • Bra stämning, frisk luft och mycket spring, vana att gå längre sträckor, närhet till natur och lekparker.

  • Veda och Barke, våra pedagogiska dockor.

Kontakta oss

Frilufts Förskolor Gillbostubben

Fältvägen 1

192 76 Sollentuna

karin Hydén, Rektor

070-438 53 42

karin@friluftsforskolor.se

Förskolan

079-33 50 619 Alen och Lönnen

079-33 47 607 Björken och Eken

gillbostubben@friluftsforskolor.se

Klart! Meddelandet mottaget.

bottom of page