top of page

Välkommen till Gläntan!

 

Ett lustfyllt lärande är det bästa lärandet och det skapar vi med utgångspunkt i vår utomhuspedagogik.  Vi strävar efter en trygg miljö där alla barn ska känna sig lika mycket värda och där vi bemöter barnen utifrån allas olika behov.

 

Gläntan ligger belägen med en närhet till en varierad och naturskön miljö. Med gångavstånd till Mälaren, skogsområden, parker och bibliotek har vi goda förutsättningar att skapa härliga innehållsrika dagar för barnen där det får uppleva med alla sinnen.  

 

Vi har pedagoger som brinner för sitt arbete, har hög kompetens och erfarenhet vilket ger oss möjlighet att stimulera barns lärande och utveckling i områden som språk, matematik, social kompetens och självklart läroplanens samtliga strävansmål.

 

Gläntan är en ”Grön Flagg”- certifierad förskola vilket innebär att vi pedagoger tillsammans med barnen arbetar medvetet med miljö och hållbar utveckling. Vi arbetar för en giftfri förskola och vi ser ständigt över vår pedagogiska miljö och utesluter material som dåliga plaster.

/Robin Svensson, Rektor

072-221 66 57

Robin.heic
Gruppbild12
IMG_1318
3A710D16-AE25-413D-8B36-28FCA2717EDC
IMG_1160
9CB0FB13-487B-46F3-9DC9-5D0B6434F176
Var är vi på väg idag?
0C7C59E5-772C-497D-B4C5-3C70EF974FB8
98E2853F-61A4-40D9-8B73-DFBBCB4D490A
89CF349F-16E7-4CD6-B894-D6709DEC1205
53F122F8-F50B-47E4-9527-E97C1C8D3A5E

Vi Jobbar här

Robin.heic

Robin

Akiko.heic

Akiko

Annie.heic

Annie

Svetlana.heic

Svetlana

Om oss

 

Vår strävan är att ge barnen många och rika upplevelser, planerande som spontana. Utomhuspedagogiken är alltid vår utgångspunkt och att barnen ska ha det tryggt, roligt och lärorikt med oss.

 

Utomhuspedagogik handlar om att ta vara på naturens tillgångar och anpassa val av miljö till aktivitet.  I sällskap med Veda och Barke i naturen tar vi oss till platser som skogar, ängar, Mälaren, skridskobanor eller pulkabacken.  Utemiljön ger oss möjligheter att uppleva med alla sinnen, höra fågelkvitter på våren, uppleva sommarblommornas doft, smaka på naturens ätbara tillgångar, se trädens färger växla till höst och känna lyckan när årets första snöflingor singla ner över oss. Naturen ger oss utrymme och möjligheter till nya äventyr varje dag.

 

Att alla barn, föräldrar och pedagoger ska känna sig Trygga med vistelsen på Gläntan är en förutsättning för vårt arbete. Genom att ha engagerade, närvarande pedagoger som är lyhörda och medvetna har vi möjlighet att se till att ingen far illa. Vi kan även på så sätt visa och lära hur vi vill vara mot varandra för att få det trivsamt och känna trygghet.

 

Genom att vi tar tillvara på barnens olika intressen och ger barn inflytande i vad verksamheten ska innehålla har vi goda möjligheter att skapa lustfyllda dagar och det blir Roligt att lära sig och uppleva nya saker.

 

För att det ska bli Lärorikt gäller det för oss pedagoger att barnen känner att det är tryggt och roligt på Gläntan. Vi som arbetar här får kontinuerligt gå både externa och interna utbildningar och vi arbetar för att bedriva en verksamhet som är aktuell och har en hög kvalitet. 

 

En vanlig dag på Gläntan

 

För oss är det viktigt att alla barn får en väl avvägd balans mellan aktivitet och vila utifrån deras olika behov.  Vi skapar tydliga rutiner där samling, planerande aktiviteter, fri lek och måltider där alla delar är lika viktiga.

 

Gläntan öppnar klockan 06:30 för de som behöver äta frukost på förskolan. Vi vill att det ska vara en lugn stund där barnen kan droppa in och sätta sig vid matbordet fram till 07:15. Barnen som lämnas senare än det tas emot utomhus av oss pedagoger och ska då vara klädda för dagens väderlek.

 

Lämningarna önskar vi vara korta och tydliga för barnen då vi har erfarenhet om att det blir det allra bästa för barnen. Fram till 09:00 har barnen möjlighet att välja aktiviteter och lekar själva. Vi är då inte indelade i några grupper utan alla barn och pedagoger på plats är tillsammans. Det innebär att man ska känna sig trygg med att lämna sitt barn till vilken pedagog som helst oavsett avdelningstillhörighet.

 

Klockan 09:00 delar vi in oss i våra grupper Upptäckare, Utforskare och Äventyrare. Vi har då samlingar med respektive pedagoger och barnen förbereds för dagens aktiviteter. Sen är det dags för utflykter till olika platser utifrån dagens förutsättningar och intressen. Ibland är vi iväg på utflykt hela dagen och ibland fram till lunch. 

 

Runt 11:15 äter vi vår lunch på utflyktsplatsen, på gården eller inne i våra lokaler. Något vi arbetar mer och mer med är måltidspedagogik. Då barnen äter sina flesta måltider med förskolan sina första levnadsår anser vi att vi har ett mycket viktigt uppdrag att barnen får uppleva matstunden som positiv. Det ska vara en lugn, trevlig stund som inspirerar till att smaka på en väldoftande varierad kost men utan att känna krav.

 

Efter lunchen anser vi att alla barn behöver en lugnare stund, någon form av vila och nedvarvning. För dem yngre barnen innebär det en sovstund utomhus medan övriga ofta har en lässtund.

 

Eftermiddagen innebär blandade aktiviteter, allt från skapande till regellekar. Klockan 15:00 är alla grupper tillbaka på gården och vi är alla tillsammans igen där barnen har fri lek fram tills de hämtas för dagen. 

Föräldrar berättar

 

Sasha & Rickard, föräldrar till Sophia 5år - Äventyrare och Eric 2år - Utforskare

Varför valde ni Frilufts Förskolor Gläntan till era barn?

Vi ville att våra barn skulle få en naturlig relation till naturen, då vi som föräldrar inte känt oss så bekväma i just naturen. 

 

Vad tycker ni är speciellt bra med er förskola och den utomhuspedagogik vi bedriver?

Det allra bästa är alla engagerade barnskötare och pedagoger. Vår uppfattning är att all personal anstränger sig för att lära känna alla barn och vet om barnens personlighet. De intresserar dig för våra barn, lyssnar på dem och bekräftar dem.

Även lekfullheten i pedagogiken, och att pedogogiken är så pass närvarande varje dag.

Totalt engagemang i varje förskoledag vad gäller planering, utförande och även efterföljande återkoppling till oss föräldrar i form av mail och bilder.

 

Varför skulle ni rekommendera er förskola till andra föräldrar och barn?

Vi rekommenderar förskolan till andra föräldrar på grund av all engagerad personal, utomhuspedagogiken, och att våra barn trivs så förträffligt!

Kön sköts och hanteras av Stockholms Stad.  Kontaktcenter tel. 08-508 330 00

 

Urvalsgrunder vid intag av barn

1. Barn i behov av stöd för sin utveckling i form av förskola enligt 8 kap. 7 och 14 §§ skollagen.

2. Barn med platsgaranti som riskerar att inte få plats inom garantitiden.

3. Barn med syskon i samma hushåll som redan är placerade på förskolan.

4. Barn med längst kötid till förskolan. Om flera barn har samma kötid ligger barnets födelsedatum till grund för placering, d.v.s. äldre barn går före yngre.

Faktureras av Frilufts Förskolor innevarande månad. Vi följer Stockholms Stads avgifter — Maxtaxa.

 

Enligt Stockholms stads riktlinjer ska förskolor erbjuda öppettider i förhållande till föräldrars behov inom ramtiden 06.30 — 18.30 alla helgfria vardagar förutom julafton, midsommarafton och nyårsafton.

Kontakta oss

Frilufts Förskolor Gläntan

Älvdalsvägen 67-69 

165 75 Hässelby

Robin Svensson, Rektor

072-221 66 57

robin@friluftsforskolor.se

Förskolan

079-336 78 12

Glantan@friluftsforskolor.se

Klart! Meddelandet mottaget.

bottom of page